Bitcoin berører $ 42.000 når innehavere venter på høyere priser

Bitcoin når sammenløpspunktet mellom gamle hender og nye kjøpere.

Bitcoins pris har nådd $ 42 000, en ny heltidshøyde.
Bitcoin er for øyeblikket på toppen av 2019 når det gjelder „hvilemodus“, ettersom gamle hender flytter BTC til å bokføre fortjeneste.
Kryptovalutaen står overfor en forsyningsklemme når langvarige hodlere venter tålmodig på høyere priser.

Bitcoins pris har nådd en ny heltidshøyde på $ 42.000. Den enestående økningen støttes av sterke holdere og nye kjøpere, men markedet begynner å være vitne til utmattelse av okser.

Bitcoin-prisen styres av tilbud

Tilgangen på Bitcoin har vært begrenset sterkt siden den COVID-19-relaterte markedskrasjen i mars 2020.

Ifølge undersøkelser fra Glassnode, betraktes 78% av Bitcoin-tilbudet som sirkulerende som illikvid. Firmaets analytikere sier at dette betyr at investorer holder fast på Bitcoin, og at lav likviditet kan skape en „krise på tilbudssiden.“

Andre steder har Philip Gradwell, sjeføkonom i Chainalysis, uttalt at Bitcoin er over 41.000 dollar fordi „nye investorer fortsetter å kjøpe, men nå må kjøpe fra langsiktige investorer, som trenger høye priser for å selge.“ Han legger til at tilbudskurven er „nå veldig bratt.“

Som et resultat av disse trendene begynner Bitcoin-nettverket nå å være vitne til fortjeneste-booking fra gamle lommebøker.

Coin Days Destroyed Is High

En beregning kalt myntdager ødelagt (CDD) måler bevegelsen av Bitcoin basert på tidspunktet den sist ble flyttet fra en adresse. Den totale CDD stiger når gamle hender flytter sin Bitcoin on-chain.

Ifølge Glassnode har den ukentlige gjennomsnittlige Bitcoin CDD vært økende siden oktober.

Ukent gjennomsnitt for Bitcoin myntdager ødelagt (CDD). Kilde: Glassnode

Tyremarkedet i 2017 opprettholdt en høy CDD før markedet nådde sitt høydepunkt i desember. Siden midten av november har gamle investorer solgt $ 1 million BTC til nye investorer, ifølge Gradwell.

Likevel har volumet av mynter som flyttes på kjeden også økt betraktelig, og viser sterk likviditet i markedet.

Dvalemengden er lavere

Den relativt lave dvaleflyten, som måler forholdet mellom CDD og on-chain volum, er et bevis på at selgere fortsatt ikke har nådd 2017-nivåene angående on-chain volum.

Forholdet har imidlertid nådd toppen i 2019, noe som tyder på at oksene møter mye motstand på dette punktet. Mellom 4. kvartal 2020 og i dag har Bitcoin sett tilstrømning fra utenfor kryptoverdenen, antydet av den begrensede stabile tilførselen til børser.

Da Bitcoin fortsetter å få trekkraft fra nye aktører, presser de høye forventningene til det illikvide tilbudet på markedet, sannsynligvis i $ 50-100k-regionen, prisene høyere.

Posted in Bitcoin