Bitcoin-handel är som en ‚High Beta‘, men den sociala känslan förblir dämpad.

Efter en dyster start på veckan är Bitcoin inställt på att sluta på en högre ton.

Under stängningstiderna på torsdag började den stora digitala valutan att återhämta sig och överträffade 10 800 dollar. Sedan dess har vi hållit cirka 10 700 dollar i green på baksidan av en ‚riktig‘ handelsvolym på drygt 1 miljard dollar.

Altcoins känner också vinsterna med YFI runt 29 500 dollar och fler kryptor i grönt än rött.

Enligt näringsidkaren @SmartContracter kommer dock en nedgång på 11 200 $ att signalera början på en nedåtgående rörelse och „inte slutet på det“. „Han kommer att tappa 10,9k och bara längta efter att 11,2k ska gå av igen även om jag misstänker att han inte kommer att göra det,“ sa han.

Många hoppas fortfarande att ett steg under 10 000 dollar kanske inte kommer, med tanke på att kryptovalutans flaggskepp höll sin 21: e veckovisa EMA under den senaste tjurmarknaden.

Det som är en besvikelse är Bitcoin Future viktade sociala känsla för Twitter, „som mäter det positiva / negativa förhållandet mellan kommentarer multiplicerat med den totala frekvensen av kommentarer.“

Det är för närvarande på den lägsta nivån under de senaste två åren, vilket visar ett tydligt mönster av icke-troende i samhället efter att kryptomarknaden upplevt en aggressiv tillbakadragning de senaste dagarna.

Men „denna nivå av negativitet kan ofta leda till ett positivt rally, som vi ser hittills idag. Marknader följer ofta vägen för den minst förväntade“, noterade kryptodataleverantören Santiment.

Det är ändå värt att nämna att det kommande amerikanska presidentvalet i början av november orsakar osäkerhet och volatilitet på marknaderna. Alla marknader agerar lika, vare sig det är aktier, guld, obligationer eller krypto.

„Det är faktiskt samma sak just nu. Crypto handlar bara som en hög beta och Defi som den högsta beta av dem alla“, säger näringsidkare och ekonom Alex Kruger.

Men bitcoins korrelation med aktiemarknaden är kortvarig, vilket många tror snart kommer att sluta. Antalet bitcoinenheter, som är organisk tillväxt i motsats till hedgefonder och valverksamheter som flyttar kapital in och ut ur BTC medan de handlar och säkrar positioner, fortsätter att växa för att säkerställa att det gör det.

Posted in Bitcoin