Ni år i fængsel for en tidligere Microsoft-medarbejder

Ni år i fængsel for en tidligere Microsoft-medarbejder, der stjal $ 10 millioner i Bitcoin

Efter at have brugt Bitcoin-mixere til at stjæle og skjule omkring 10 millioner dollars i BTC, blev en tidligere Microsoft-medarbejder dømt til ni års fængsel.

En tidligere Microsoft-softwaretekniker, der blev fundet skyldig tidligere på året, er idømt ni års fængsel for at stjæle mere end 10 millioner dollars i Bitcoin. Den 26-årige ukrainske brugte konti og Bitcoin Bank adgangskoder til andre medarbejdere og forskellige Bitcoin-mixers tjenester.

Ni år i fængsel for at stjæle $ 10 mio. I BTC

Som rapporteret af CryptoPotato-året fandt den amerikanske distriktsdomstol i Seattle skyld Volodymyr Kvashuk på 18 anklager. Han fungerede som softwareingeniør i den amerikanske multinationale teknologigigant Microsoft fra august 2016, indtil han blev fyret i juni 2018.

Den oprindelige amerikanske justitsministeriums domstolsafgørelse hævdede, at ukraineren kunne få op til tyve års fængsel. I DOJ’s erklæring fra i går blev det dog sagt, at han vil tilbringe ni år bag tremmer.

Kvashuk brugte sin position i Microsofts online-salgsprogram til at stjæle „valutalagret værdi (CSV)“ såsom digitale gavekort. For det første stjal han mindre beløb på op til $ 12.000 ved hjælp af sin egen kontoadgang. Han besluttede at bebrejde det for sine kolleger ved at bruge deres konti og adgangskoder, når midlerne eskalerede til millioner af dollars.

I sidste ende sendte Kvashuk Bitcoin til millioner af dollars til sine personlige konti og ansatte BTC-mixere for at skjule kilderne.

”At stjæle fra din arbejdsgiver er slemt nok, men at stjæle og få det til at se ud til, at dine kolleger har skylden, udvider skaden ud over dollars og cent. Denne sag krævede sofistikerede teknologiske færdigheder til at efterforske og retsforfølge, og jeg er glad for, at vores retshåndhævelsespartnere og den amerikanske advokatkontor har de færdigheder, der er nødvendige for at bringe sådanne lovovertrædere for retten. ” – kommenterede den amerikanske advokat Brian T. Moran.

Køb af dyre hjem og en Tesla

DOJ’s erklæring viste, at Kvashuk brugte midlerne til at „leve en millionærs liv“. Han købte et søhus på 1,6 millioner dollars og et Tesla-køretøj på 160.000 dollars.

Retsafgørelsen hævdede yderligere, at Kvashuk ikke tog ansvar for hans handlinger. I stedet fortalte han „en række uhyrlige løgne“, da han vidnede. Anklagerne mener, at Kvashuk ikke viste „nogen tegn på, at han føler anger eller anger for sine forbrydelser.“

Interessant nok sagde ukraineren under retssagen, at han ikke havde til hensigt at bedrage Microsoft eller hans kolleger. Han hævdede, at han arbejdede på et „specielt projekt“ til gavn for virksomheden.

Kvashuk skal betale mere end 8 millioner dollars i restitution og kan blive deporteret efter hans fængselsperiode.

Posted in BTC