Bitcoin

The MicroStrategy Bitcoin Investment Plan Is Already Yielding Solid Results

Onlangs meldde Live Bitcoin News dat MicroStrategy Inc. meer dan 250 miljoen dollar heeft uitgegeven aan bitcoin. De CEO van het bedrijf, Michael Saylor, gelooft duidelijk in crypto en denkt dat bitcoin het geld van de toekomst is. Deze gok heeft al enigszins zijn vruchten afgeworpen, aangezien het bedrijf nu ongeveer $100 miljoen aan de totale waarde heeft toegevoegd dankzij de groeiende prijs van het digitale goed.

MicroStrategy is getuige van solide resultaten van zijn BTC Bet

Toen MicroStrategy de bitcoin in kwestie voor het eerst kocht, schommelde de prijs rond de 11.500 dollar, maar nu is de munt omhooggeschoten naar de hoge 11.800 dollar, wat betekent dat het bedrijf al een grote expansie doormaakt en meer aan zijn totale waarde heeft toegevoegd. In een verklaring, verklaarde Saylor zijn redenering achter het zetten van zo veel geloof in bitcoin, eisend:

Onze investering in bitcoin maakt deel uit van onze nieuwe kapitaaltoewijzingsstrategie, die streeft naar het maximaliseren van de waarde op lange termijn voor onze aandeelhouders. Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat Bitcoin Investor, als ’s werelds meest gebruikte cryptocurrency, een betrouwbare opslagplaats van waarde is en een aantrekkelijk beleggingsobject met meer waardevermeerdering op lange termijn dan het aanhouden van contant geld. Sinds de oprichting meer dan tien jaar geleden heeft bitcoin zich ontpopt als een belangrijke aanvulling op het wereldwijde financiële systeem, met kenmerken die nuttig zijn voor zowel individuen als instellingen. MicroStrategy heeft bitcoin erkend als een legitiem beleggingsobject dat superieur kan zijn aan cash en heeft daarom bitcoin tot het principe gemaakt van het aanhouden van treasuryreserve.

Verder heeft Saylor verschillende redenen opgegeven waarom zijn bedrijf gelooft dat bitcoin een potentiële stijging zal kennen en een van de grootste – zo niet de grootste – activa zal worden die gebruikers kunnen bezitten. Een van deze redenen is de politieke onrust in de Verenigde Staten en in het buitenland, de voortdurende pandemie van het coronavirus, en de technische eigenschappen achter zowel bitcoin als blockchain.

MicroStrategy is ook populairder geworden bij handelaars sinds het zijn enorme bitcoin-investering heeft gedaan. De aandelen van het bedrijf voegden meer dan tien procent toe aan hun prijzen. Voorheen werd het bedrijf getaxeerd op ongeveer 1,3 miljard dollar, maar nu ligt dat cijfer dichter bij 1,4 miljard dollar.

Andere bedrijven zullen hetzelfde doen

Micah Erstling – handelaar bij crypto-marketmaker GSR – verklaarde dat de recente beslissing van MicroStrategy om zoveel in bitcoin te investeren waarschijnlijk nog meer institutionele handelaren zal overhalen om zich met crypto bezig te houden. Hij vermeldt:

De aankoop van bitcoin door MicroStrategy dient als een verdere bevestiging van de institutionele investeringsthesaurie van het wedden op bitcoin als een hedge om het drukken te stimuleren en om de wereldwijde politieke en economische onzekerheid te stimuleren. De stierengevechten voor bitcoin op langere termijn blijven sterk en zullen zich blijven ontwikkelen naarmate dit soort ontwikkelingen zich verder ontwikkelen, naast wat een voortdurende vrije stroom van fiscale stimulansen lijkt te zijn.

Nick Neuman – chief executive van bitcoin security firma Casa – stelt dat andere bedrijven waarschijnlijk in de voetsporen van MicroStrategy zullen treden en hun eigen portefeuilles zullen investeren in bitcoin en zijn altcoin neven en nichten.